Palenie

Palę swoją kawe!

Dlaczego? Ponieważ to najłatwiejszy sposób podzielenia się czymś smacznym niezależnie od odległości jak daleko by był. Kawa w kubku mogłaby się niestety rozlać🙁

Jak Palę?

W całym łańcuchu kawy od plantacji do klienta – rola Roastera jest bardzo odpowiedzialna, ponieważ z jednej strony nie chcemy zniszczyć tego nad czym farmer pracował cały rok, a z drugiej chcemy by kubek kawy który zaparzy nasz odbiorca “zrobi mu dzień”.Idąc w nieznane i chcąc dostarczać produkt, króry może być parzony przez każdego i jak chce sam odkrywam coś co nosi brzydką nazwę “omniroast”. Kawę wypalam tak, aby smakowała i jako espresso i w filtrach, pokazując jak najwiecej własnego charakteru Nie będę tutaj pisał rozlegle o jakiś technikach i pokazywał wykresy bo każda kawa jest inna i chcąc osiągnąć balans trzeba znaleść na to sposób.

Bądź na bieżąco:

© Runty Roaster- wszystkie prawa zastrzeżone.